Referenser

Rocky hittade katten

Ett lyckat id-sök på en katt i Tungelsta. Rocky hittade katten! Han fick gå in i lägenheten och nosa på saker som tillhörde katten. Sen på väg ut visade han direkt trappan ned till tvättstugan. Ägaren sa att hon tittat där. Sen spårade han exakt där katten brukar gå runt i närområdet till ägarens förtjusning men återkom två gånger till porten och sista gången vägrade han lämna platsen. Tittade på mig envist med en blick som jag sett tidigare när vi hittade en bortsprungen hund i ett hus. Jag stod på mig och sa till ägaren att hon måste kolla tvättstugan igen och då var katten där! Det var en snopen katt och en mallig hund som möttes där i dörren.

Gordon hittar kattungar

Bim, Nynäshamns katthem skriver:

”En honkatt dök upp hos en familj i Överfors, de började mata henne och det visade sig att hon var dräktig. En dag hade hon fött sina ungar under huset! Man tog kontakt med oss och vi fixade ett jourhem men lagom till att jourhemmet kom för att hämta kattfamiljen, hade mammakatt flyttat sina små!

Jourhemmet och mataren letade både högt och lågt men hittade inga kissar. Igår kväll åkte jourhemmet dit igen tillsammans med id-hunden Gordon och matte Josephine och trots att Gordon redan hade tillbringat flera timmar i Sorundas skogar på jakt efter en försvunnen hund, så hade han energi nog att hitta mammakatt och hennes små! Lycka!

Nu är familjen i trygghet i jourhemmet. Ungarna är en vecka gamla. Både mor och barn verkar må bra. Det här var ett perfekt samarbete mellan matare, jourhem och id-hunden Gordon med matte Josephine Lampén. Stort tack till alla inblandade!”

”Tusen tack Rocky och Anneli”

Id-hunden Rocky med hundförare Anneli sökte en innekatt i Tyresö Stockholm som hade rymt ut. Rocky markerade tydligt ett område där katten rörde sig i nära anslutning till bostaden, ett område som ägaren kunde fokusera sitt letande i. Några dagar senare sågs katten där Rocky markerat och matte kunde locka fram den med mat. Från en glad matte:

”Tusen tack Rocky och Anneli för att ni visade oss var vi skulle leta efter Elsa! Det kändes tryggt att veta att hon inte hade gett sig iväg på långpromenad. Det är bra lustigt att Elsa dök upp precis där Rocky hade markerat att hon rört sig… Hundarna vet helt enkelt bäst”

Gordon visar vägen

Josephine får ett samtal om katten Sotis som varit borta i två veckor. Väl på plats kunde Gordon berätta att Sotis befann sig i närheten och visade var Sotis brukar gå. Han visade slutligen en ladugård i närheten av hemmet där det fanns färska spår. Husse är välbekant med området och skulle gå ner på gården och locka. Två dagar senare ser bonden på gården Sotis, där Gordon fick upp det färskaste spåret. Husse går även promenader där Gordon visade att Sotis gick sin runda och får syn på honom. Nu är katten inne igen hos husse.

”Jag var ute på promenad igår. Samma spår som vi gick och jag hittade Sotis. Tack så mycket för att du kunde komma så pass fort.”

Rocky hittar hunden

Id-hunden Rocky lyckades hitta hunden Jaana som rymt från hundvakten. Efter han fått smellern bar det av uppför en stig och fram till en villa alldeles nära hundvakten. Rocky satte framtassarna på deras mur, tittade på ytterdörren och skällde medan han växlade blicken till hundföraren. Den är här matte! Vi knackade på och där står hunden och en glad upphittare som satt i telefonkö till polisen.

Hundägaren:

”Jag är superglad. Tusen tack Anneli Hansson som kom hem till oss så snabbt och hittade Jana som smitit. Tusen tack också till supersökhunden Rocky.”