Referenser

 

Under åren har vi genomfört många sök och här nedan kommer ett urval. Ett lyckat id-sök är när vi kan lokalisera vart djuret rört sig och ge råd om en plan för infångning. Vid ett fåtal tillfällen har vi spårat hela vägen fram till djuret men det kräver att djuret i är i rörelse och det hör snarare till ovanligheterna. Målet med ett id-sök är att lokalisera. Sedan tar fas 2 vid som är infångning och här används inte id-hund. 

Rocky hittade katten

Ett lyckat id-sök på en katt i Tungelsta. Rocky hittade katten! Han fick gå in i lägenheten och nosa på saker som tillhörde katten. Sen på väg ut visade han direkt trappan ned till tvättstugan. Ägaren sa att hon tittat där. Sen spårade han exakt där katten brukar gå runt i närområdet till ägarens förtjusning men återkom två gånger till porten och sista gången vägrade han lämna platsen. Tittade på mig envist med en blick som jag sett tidigare när vi hittade en bortsprungen hund i ett hus. Jag stod på mig och sa till ägaren att hon måste kolla tvättstugan igen och då var katten där! Det var en snopen katt och en mallig hund som möttes där i dörren.

”Tusen tack Rocky och Anneli”

Id-hunden Rocky med hundförare Anneli sökte en innekatt i Tyresö Stockholm som hade rymt ut. Rocky markerade tydligt ett område där katten rörde sig i nära anslutning till bostaden, ett område som ägaren kunde fokusera sitt letande i. Några dagar senare sågs katten där Rocky markerat och matte kunde locka fram den med mat. Från en glad matte:

”Tusen tack Rocky och Anneli för att ni visade oss var vi skulle leta efter Elsa! Det kändes tryggt att veta att hon inte hade gett sig iväg på långpromenad. Det är bra lustigt att Elsa dök upp precis där Rocky hade markerat att hon rört sig… Hundarna vet helt enkelt bäst”

Rocky hittar hunden

Id-hunden Rocky lyckades hitta hunden Jaana som rymt från hundvakten. Efter han fått smellern bar det av uppför en stig och fram till en villa alldeles nära hundvakten. Rocky satte framtassarna på deras mur, tittade på ytterdörren och skällde medan han växlade blicken till hundföraren. Den är här matte! Vi knackade på och där står hunden och en glad upphittare som satt i telefonkö till polisen.

Hundägaren:

”Jag är superglad. Tusen tack Anneli Hansson som kom hem till oss så snabbt och hittade Jana som smitit. Tusen tack också till supersökhunden Rocky.”