Djursök

Vår målsättning är att kunna hjälpa djur att så snabbt som möjligt få komma hem. Djuren är alltid i centrum för oss. Vår ambition är att bygga upp en långsiktig och hållbar verksamhet där vi erbjuder en helhetslösning för djurägare. Från djursök med id-hund till en infångningsplan där vi även kan tillhandahålla utrustning. Vi tar en symbolisk summa för sök som täcker upp för våra omkostnader.

Vill du boka ett djursök eller har frågor kring hur vi jobbar? Kontakt oss gärna per mejl kontakt@djursokarna.se så återkommer vi så snart vi kan.

Djursök med id-hund

Det här får du när vi hjälper dig söka efter ditt djur:

– Genomgång av djurets historik och beteendemönster.
– Planering av söket utifrån den information som finns.
– Genomförande av sök med utbildad id-hund.
– Rapportering av resultatet med skriftlig rapport och karta.
– Rekommendationer för infångning och fångstmetod.
– Uppföljning av söket.

Pris: 750kr inkl. moms för ett sök. Det är en symbolisk summa för sök som täcker våra omkostnader för bil, bensin, mat och utrustning. Milersättning ingår inom Stockholms län.

Ideella sök med id-hund

Vi hjälper i den mån vi kan och hinner självklart till att söka djur i akut nöd. Det kan vara jourkatter som rymt eller hundar eller katter som råkat ut för olyckor och smitit. Detta arbete sker ideellt och i aktuella fall oftast i samarbete med Polis, Djurambulans eller Katthem. För att kunna hjälpa till behövs en doft från djuret (en smeller). Vi prioriterar alltid de djur som riskerar att sitta fast.

Pris: För våra ideella sök debiterar vi bara milersättning.

Föreläsning för djurägare

Förebyggande arbete är en viktig del och i den här föreläsningen berättar vi om:

  • Hur ett id-sök går till.
  • Hur du som ägare kan göra en så kallad smeller.
  • Hur du som ägare kan söka ditt djur.
  • Och vi ger tips om infångning.

Support över telefon

När ett djur kommer bort så brukar många engagera sig och skriva goda råd. Ibland blir det svårt för dig som ägare att sålla vad som är bra och vad du inte bör göra. Vi hjälper dig gärna med telefonrådgivning i de fall vi bor för långt bort för att kunna åka ut.

Vi går bland annat igenom:

– Genomgång av djurets historik och beteendemönster.
– Planering av söket utifrån den information som finns.
– Rekommendation om hur söket bör läggas upp.
– Rekommendationer för infångning och fångstmetod.

Uthyrning av fällor och fångstutrustning

Vi hyr även ut olika typer av fällor och fångsthagar som är anpassade efter vad som passar bäst för att fånga in just ditt husdjur.  Vi har fällor till katter och olika modeller av fällor och fångshagar/hägn till hundsök.